Persian Car

:: نقد و بررسی خودروهای داخلی و خارجی ::

:: نقد و بررسی خودروهای داخلی و خارجی ::

Persian Car

۸ مطلب در اسفند ۱۳۹۸ ثبت شده است

به اعتقاد یک کارشناس صنعت خودرو، همیشه قیمت خودرو در بازار تحت تاثیر قیمت ارز مسیر خود را طی می‌کند. در مسیر قیمت‌های خودرو پارادوکس کاهش قدرت خرید مردم و سابقه افزایش قیمت خودرو، با توجه به شواهد درآمدهای ارزی وجود دارد.

بهرام شهریاری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نوسانات اخیر قیمت‌ها در بازار خوردو و آینده آن در شرایطی که در روزهای پایانی سال هستیم و طبق روال هر ساله در این روزها، شاهد تقاضا و به دنبال آن رشد قیمت خودرو بودیم، اظهار کرد: تا زمانی که عوامل این بالا و پایین شدن قیمت‌ها در بازار به طور کارشناسی شده مورد بحث و بررسی قرار نگیرد، نمی‌توان برای پیش‌بینی آینده آن به جواب رسید.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: بالا رفتن قیمت‌ها در چند هفته گذشته به دلیل خروج ایران از بحث FATF  و شوک ارزی بود که به دنبال خود افزایش قیمت کالاها را نیز داشت. بازار خودرو نیز که تحت تاثیر قیمت ارز قیمت‌های خود را بالا و پایین می‌کند، به دنبال صعود قیمت ارز، روند افزایشی به خود گرفت. پس از آنکه تاحدودی قیمت‌ها فروکش کرد، قیمت خودرو نیز کاهشی شد. البته که لازم به ذکر است هنوز به رقم‌های متعادل سابق خود بازنگشته است.

وی با بیان اینکه چشم‌اندازی برای ارزان‌تر شدن قیمت خودرو در بازار وجود ندارد، تصریح کرد: در رابطه با قیمت خودرو در بازار دو پارادوکس وجود دارد؛ علاوه بر اینکه دلیلی برای کاهش قیمت آن هم در بازار شب عید وجود ندارد و باتوجه به اینکه درآمد ارزی برای کشور وجود ندارد، احتمالا قیمت‌ها پایین نخواهد آمد و مجدد صعودی خواهد شد؛ قدرت خرید مردم نیز روز به روز کاسته شده و رفته‌رفته به سمتی حرکت می‌کند که دیگر مردم عادی توانایی خرید خودرو نخواهند داشت.



رکود تورمی در انتظار بازار خودرو

شهریاری افزود: این موضوع  ما را به رکود تورمی بازمی‌گرداند؛ در گذشته نیز بازار خودرو ایران نیز تجربه رکود در عین تورم را به خود دیده و بسیار زیان ایجاد کرده است. چشم‌اندازی برای تغییر شرایط فعلا وجود ندارد. اگر دولت تمرکز خود را بر درآمدهای مالیات قرار داده باشد باید به این موضوع توجه شود که این مالیات از چه کسانی دریافت می‌شود؛ واحدهای تولید که بدهی‌ها بزرگی را بر دوش دارند و هنوز نتواسته‌اند از پس بازار و دلالان بربیایند، چگونه می‌توانند برای دولت تامین درآمد داشته باشند؟

این کارشناس صنعت خودرو تاکید کرد: با کاهش قدر خرید مردم درست است که تقاضا پایین می‌آید اما این کاهش تقاضا کاهش قیمت‌ها را رقم نمی‌زند، بلکه سبب رکود در بازار خواهد شد. البته که این رکود تورمی در آینده تنها شامل بازار خودرو نخواهد شد و سایر بازارها را هم درگیر خواهد کرد.


 

فرآیند سوختگیری و پرداخت هزینه سوخت در تمامی جایگاه‌های عرضه سوخت، توسط کارکنان جایگاه‌ها انجام می‌شود.



در متن اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران برای پیشگیری و مقابله با انتشار ویروس کرونا آمده است: پیرو اطلاعیه وزارت بهداشت درباره همکاری در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، ضروری است فرآیند سوختگیری و پرداخت هزینه سوخت در تمامی جایگاه‌های عرضه سوخت، توسط کارکنان جایگاه‌ها انجام و دستکش یکبار مصرف برای استفاده عموم در دسترس قرار گرفته شود و تاکید می‌شود فرآیند سوختگیری و پرداخت هزینه بدون دستکش یکبار مصرف انجام نشود. این اطلاعیه، جایگاه داران را مکلف کرده است باید تمامی نازل‌ها، صفحه کلید دیسپنسرها، سرویس بهداشتی و ... به طور مستمر با مواد ضدعفونی کننده مناسب نظافت شود.

 

این اطلاعیه تا اطلاع ثانوی در تمامی جایگاه‌های کشور لازم الاجراست.


 

شاید برای شما هم تاکنون این پرسش پیش آمده باشد که نقاط سیاه رنگ روی شیشه جلوی خودرو چه کاربردی دارد. در این متن به بررسی کاربرد این نقطه‌های تیره رنگ خواهیم پرداخت.



این نقطه‌های سیاه رنگ فریت Frit نام دارند و برخلاف تصور این که تنها جنبه طراحی نورگیر را دارند، ویژگی مهمی در شیشه جلو محسوب می‌شوند. فریت‌ها در واقع رنگ سرامیکی ذوب شده روی شیشه هستند و برای ایجاد سطح چسبنده‌تر برای افزودن مواد افزودنی روی شیشه به کار می روند.



این نقطه‌های سیاه، ماندن شیشه در جای خود را تضمین می‌کنند. افزون بر این، نقطه‌های سیاه روی شیشه به عنوان محل مخفی به کارگیری چسب و دیگر مواد لازم برای مهر و موم کردن شیشه نیز به کار میروند. در صورتی که این نقطه‌ها وجود نداشته باشند، محل استفاده از چسب نمایان می‌شود و شیشه ظاهر خوشایندی نخواهد داشت. نقاط سیاه روی شیشه از مواد چسب کاری استفاده شده در مقابل اشعه مستقیم خورشید هم محافظت می‌کنند.



اگر این نقاط وجود نداشته باشند، مواد به کار رفته به مرور زمان مقاومت خود را از دست می‌دهند ‌و شیشه تغییر حالت می‌دهد. افزون بر موارد ذکرشده، نقاط سیاه روی شیشه جلو فواید دیگری هم دارند. شیشه‌ها اصولاً در کوره تولید می‌شوند، اما نقاط سیاه به کار رفته روی آن‌ها زودتر گرم می شوند و به دلیل امکان ایجاد خمیدگی اپتیکال در شیشه، نقاط با الگوی خاصی طراحی می‌شوند تا حرارت خورشید به صورت مساوی روی شیشه پخش شود. در برخی از خودروها، علاوه بر شیشه جلو روی آینه میانی دید عقب نیز از نقاط سیاه استفاده می‌شود تا نور خورشید را بیش‌تر جذب کنند.


 

داده‌های ابتدایی انجمن ایمنی بزرگراهی فرمانداران نشان می‌دهد سال 2019 یکی از مرگبارترین سال‌ها برای عابران پیاده در بیش از 30 سال گذشته بوده است. سال پیش 6590 نفر عابر پیاده در جاده‌ها و راه‌های آمریکا جان خود را از دست داده‌اند. یکی از محل‌هایی که خودروهای سنگین‌وزن و مردم یکدیگر را ملاقات می‌کنند تقاطع‌ها و چهارراه‌ها می‌باشد. مطالعه‌ی جدید ژورنال حمل‌ونقل و سلامتی نشان می‌دهد قیمت خودرو می‌تواند روی حق تقدم عابران پیاده در زمان عبور از مسیرهای ویژه عابران تأثیر داشته باشد! این مطالعه نتیجه می‌گیرد هرچه خودرو گران‌تر باشد، احتمال راه دادن به عابر پیاده کمتر خواهد بود.



این مطالعه همچنین تأثیر جنس و رنگ پوست عابران پیاده‌روی رفتار راننده را نیز بررسی کرده و از طرف دیگر قیمت خودرو را نیز تخمین زده است. محققان این مطالعه را در دو تقاطع و خط‌کشی عابر پیاده در لاس‌وگاس انجام داده و فهمیدند میزان رعایت حق تقدم عابران به ازای هر 1000 دلار افزایش قیمت خودرو 3 درصد کاهش می‌یابد!



از میان 461 خودرویی که در این مطالعه بررسی شده‌اند 27.98 درصد آن‌ها به عابران پیاده راه داده‌اند هرچند جنس و نژاد افراد نیز در این موضوع مؤثر بوده است. خودروها 31.33 درصد از حق تقدم عابران خانم را رعایت کرده‌اند درحالی‌که این آمار برای مردان تنها 24.06 درصد بوده است. همین موضوع درباره نژاد نیز صادق بوده است: حق تقدم افراد سفیدپوست به میزان 31.17 درصد رعایت شده درحالی‌که افرادی با رنگ پوست‌های دیگر شاهد راه دادن 24.78 درصد خودروها بوده‌اند.



اگرچه این مطالعه تفاوت قابل‌توجهی بر پایه جنس و نژاد را نشان می‌دهد اما نتوانسته با رانندگان درباره دلیل آن‌ها برای عدم رعایت حق تقدم مصاحبه کند. در این مطالعه گفته شده که رانندگان جوان‌تر و مرد رفتار ریسکی‌تری در پشت فرمان نشان می‌دهند. دانشمندان همچنین خاطرنشان ساخته‌اند مطالعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد رابطه‌ای بین ثروت و رفتارهای غیراخلاقی‌تر وجود دارد.



مشاهده افزایش تلفات عابران پیاده موضوع عجیبی است زیرا خودروسازان همچنان از سیستم‌های ایمنی مدرن‌تری در محصولات خود استفاده می‌کنند؛ اما خودروهای امروزی بزرگ‌تر بوده و مشتریان هم به دنبال کراس اوورها و شاسی بلندهای بزرگ هستند. شاید ما ندانیم رانندگان چرا به عابران راه نمی‌دهند و چرا میزان مرگ‌ومیر عابران بیشتر می‌شود اما انتظار داریم تمرکز بیشتری روی این مشکلات صورت گیرد.



جای چنین تحقیقاتی در کشور ما به شدت خالی است. شما چطور عمل می‌کنید؟ آیا به عابران پیاده در خیابان‌ها راه می‌دهید یا پا را بیشتر روی پدال می‌گذارید؟ آیا کودک، بزرگسال، سالمند، زن یا مرد بودن عابران باعث تغییر رفتار شما می‌شود؟


 

محمودرضا طاهری مدیرکل استاندارد استان تهران در خصوص ورود هوا به باک خودرو در هنگام سوخت گیری گفت: احتمال ورود هوا به باک خودرو در هنگام سوخت گیری وجود دارد. البته اینگونه نیست که همیشه هوا بفروشند و همانند پمپهای آبرسانی که هوا می‌گیرند، یکبار ممکن است پمپ هوا بگیرد که پس از هواگیری این مشکل رفع می‌شود.



به نقل از ایسنا، مدیرکل استاندارد استان تهران در ادامه افزود: سازمان ملی استاندارد مطابق یک استاندارد عمل می‌کند و شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی نیز موظف به اجرای این استاندارد است. بر اساس این استاندارد 3 پیمانه 5، 10 و 20 لیتری را مشخص کرده‌ایم یعنی هر کدام از نازل‌ها با این سه پیمانه اندازه‌گیری می شوند. حتی ممکن است در پیمایش سه پیمانه نیز دچار مشکلاتی شویم زیرا باید سه نازل از کار بیفتد تا کار ما انجام شود، اگر بخواهیم کم فروشی بنزین را یک لیتر یک لیتر بررسی کنیم تا 50 لیتر شود کار سختی خواهد بود، ضمن اینکه از نظر علمی و محاسباتی بررسی می‌کنند که چند درصد از کسانی که به جایگاه‌های سوخت مراجعه می‌کنند 5 لیتر، 10 لیتر یا 20 لیتر می‌زنند.طاهری در ادامه درباره نظارت بر جایگاه‌ها و چک کردن استانداردها بیان داشت: استاندارد مراجعه سالی دوبار است و ما آن را تشدید کرده‌ایم و هر فصل یکبار به جایگاه‌های بنزین مراجعه می‌کنیم. این موضوع در استان تهران بسیار اهمیت دارد و ما کنترل‌های لازم را انجام می‌دهیم.وی در پایان تصریح کرد: طبق دستورالعمل، مراجعه به پمپ بنزین‌ها 2 بار در سال است و سازمان استاندارد حداقل 2 بار در سال پمپ بنزین‌ها را بررسی می‌کند.

یکی از اصلی‌ترین انواع خدمات امدادی به یک خودرو آسیب دیده، حمل و انتقال آن به نزدیک‌ترین نمایندگی مجاز است.

اتفاقی که بسیاری از مالکان وسایل نقلیه در طول عمر خودرو خود شاید بارها آن را تجربه کنند. اما حمل خودرو به کمک خودروهای ویژه حمل، امری است که پیچیدگی‌های خاص خود را دارا است و عدم رعایت استاندارهای آن می‌تواند به راحتی موجب آسیب رسیدن به خودرو شود. بنابراین سپردن خودرو به دست تیم متخصص و دارای تجربه و دانش لازم برای انتقال خودرو به نمایندگی مجاز به گونه‌ای که سلامت فیزیکی و فنی آن حفظ شود از اهمیت بالایی برخوردار است. امدادخودرو ایران به عنوان تیم امدادی که دارای شبکه بسیار گسترده امدادی به خودروهای ویژه حمل است می‌تواند در مواقع لازم، بهترین خدمات از جمله حمل ایمن خودرو به نمایندگی های مجاز گروه صنعتی ایران‌خودرو را به بهترین شکل ارائه دهد.



حمل خودرو توسط امداد خودروهای متفرقه چه عواقبی دارد؟

اگر تجربه خراب شدن خودرو در یکی از بزرگراه‌های تهران یا شهرهای بزرگ را داشته باشید، حتما زمانی که در کنار خودرو معیوب خود ایستاده‌اید، شاهد صحنه‌ای بسیار عجیب نیز بوده‌اید و آن هم چیزی نیست جز حضور خودجوش یک یا چند خودرو امدادی متفرقه در کنار خودرو شما و ارائه پیشنهاد برای حمل خودروی شما به نزدیکترین تعمیرگاه بدون اینکه حتی با هیچ امداد خودرویی تماس گرفته باشید! مشکل دقیقا از همین مرحله شروع می‌شود. تیم‌هایی که فاقد صلاحیت و بعضاً مجوزهای لازم برای حمل خودرو هستند و خودرو شما را به تعمیرگاه‌هایی که با آن‌ها قرارداد داشته و از آن‌ها پورسانت دریافت می‌کنند حمل خواهند کرد.

اگر از وجود تخصص کافی در تعمیرگاهی که خودرو شما توسط امداد خودروهای متفرقه به آنجا منتقل می‌شود و استفاده از قطعات یدکی استاندارد و اصلی صرف نظر کنیم، به مساله مهم‌تری می‌رسیم و آن هم حمل صحیح خودرو است.حمل غیر اصولی خودرو می‌تواند به سیستم تعلیق و  جلوبندی، سیستم انتقال قدرت (با توجه به محور محرک خودرو)، شاسی و اکسل خودرو و حتی قطعات ظاهری همچون سپر و مه شکن ها آسیب جدی وارد کند که تعمیر بیشتر  این قطعات مشمول پرداخت هزینه‌های سنگین است که معمولا امدادخودروهای متفرقه زیر بار پراخت آن نخواهند رفت و حتی این مساله که مسبب بروز آن عیب هستند را نیز نخواهند پذیرفت. علاوه بر این از آنجایی که تحت پوشش بیمه بودن یا نبودن امداد خودروهای متفرقه نیز مشخص نیست، بنابراین در عمل کسی پاسخگوی خسارات وارده در اثر حمل غیر صحیح نخواهد بود.

اما با فرض حمل صحیح و اصولی نیز، تعمیرگاهی که خودرو معیوب به آن منتقل می‌شود نیز باید دانش فنی کافی برای تعمیرات اصولی خودرو منتقل شده را داشته باشد و از قطعات یدکی استاندارد و اصلی نیز استفاده کند در غیر این صورت، تعمیرگاه و شخص تعمیرکار می‌تواند منجر به وارد آمدن خسارات فنی قابل توجهی به خودرو معیوب شود. حال حالتی را بررسی کنید که نه حمل خودرو با شرایط مناسبی صورت پذیرد و نه تعمیرگاه تخصصی کافی داشته باشد!

 

خودروهای چشم دار جدید نیستند! چندین سال است که سیستم کنترل بدنه جادویی مرسدس برای اسکن جاده‌ی پیش رو معرفی شده و می‌تواند تغییرات سطح جاده را بررسی نموده و سیستم تعلیق را برای عبور بهتر از روی ناهمواری‌ها تنظیم کند. پیش از آن نیز حسگرهای پارک باعث شده‌اند رانندگان زیادی شرمنده نشده و توسط اطرافیان مسخره نشوند.



هم‌اکنون هیوندای و کیا توانایی بررسی محیط اطراف خودرو را در گیربکس قرار داده‌اند. این خودروسازان کره‌ای ادعا می‌کنند اولین سیستم تعویض ارتباطی دنیا با تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات را برای خودروسازان درون‌سوز تولید کرده‌اند.



با تولید این گیربکس 40 اختراع جدید ثبت شده است. موضوع مهم اینکه گیربکس و سیستم یاد شده جاده را با استفاده از دوربین‌ها و رادارها اسکن کرده و به همراه سیستم ناوبری، داده‌های ترافیک، پیچ‌ها و… با واحد کنترل گیربکس ارتباط برقرار خواهد کرد. همچنین فاصله‌ی خودرو با خودروهای پیش رو نیز در داده‌ها دخیل خواهد بود.



این سیستم با استفاده از تمامی اطلاعات خواهد توانست بهترین تعویض دنده‌ها را فراهم کند. بنا به گفته هیوندای و کیا، در جاده‌هایی که پیچ‌های زیادی داشته، سرعت تعویض دنده‌ی خودروهای مجهز به این سیستم جدید حدود 43 درصد کاهش یافته است.



دیگر مزیت این سیستم مدرن شامل کاهش 11 درصدی استفاده از ترمزها بوده و با رسیدن به بزرگراه شاهد انتخاب حالت رانندگی اسپورت برای بهترین شتاب‌گیری خواهید بود. وقتی‌که وارد جاده‌ای دیگر شوید حالت رانندگی قبلی دوباره انتخاب خواهد شد. اگرچه توسعه چنین سیستمی بسیار پیچیده به نظر می‌رسد اما کاملاً منطقی و توجیه‌پذیر است.



سواری کاراتر تنها زمانی انجام خواهد شد که ما بی‌وقفه تغییرات پیش رو را ببینیم اما اینکه بررسی وضعیت جاده‌ی پیش رو در چه زمانی انجام شود مهم است.



اگرچه ما زمان معرفی این سیستم را نمی‌دانیم اما در تصاویری که هیوندای منتشر کرده جدیدترین نسل سوناتا از این گیربکس استفاده نموده و بنابراین احتمال دارد این خودرو جزو اولین محصولات مجهز به تکنولوژی موردبحث باشد.


 

خسارت سالانه حوادث رانندگی به بیش از ۱۷ هزار نفر کشته، ۳۵۰ هزار مجروح و ۱۵ هزار میلیارد تومان رسیده که هزینه اقتصادی و اجتماعی سنگینی را به کشور تحمیل می‌کند؛ اما قرار است با اجرای طرح راننده محورشدن بیمه شخص‌ثالث این آمار کاهش پیدا کند.ایسنا / بر اساس برنامه ششم توسعه، با هدف کاهش خسارات جانی و  مالی ناشی از حوادث رانندگی، باید بیمه‌های شخص ثالث راننده محور شوند که البته تاکنون اجرایی نشده است.چندی است که زیرساخت های اجرای این طرح با همکاری دولت و نیروی انتظامی در حال آماده سازی است که انتظار می رود دراواسط سال آتی، عملیاتی شود.بر اساس این طرح، شرکت‌های بیمه موظفند بر اساس راننده‌محور بودن در بیمه شخص ثالث به هر دستگاه خودرو خسارت پرداخت کنند که طبق آن، رانندگان پرخطر که ریسک بالایی دارند حق بیمه بیشتری پرداخت کرده و رانندگان قانون‌مدار از تخفیف های ویژه‌ای بهره‌مند خواهند شد.



* ۱۵ هزار میلیارد تومان، خسارت سالانه بیمه شخص ثالث

پرویز خسروشاهی قائم مقام بیمه مرکزی جمهوری اسلامی امروز (جمعه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در این باره گفت: در سال ۹۷ حدود ۱۲هزار میلیارد تومان خسارت در بخش بیمه شخص‌ثالث پرداخت شده است که امسال برآورد می‌شود به ۱۵ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.

وی اضافه کرد: تجربه جهانی نشان می‌دهد که تفکیک بیمه‌گزاران به کم ریسک و پر ریسک، کارایی نظام بیمه را بالا برده و باعث اصلاح رفتار رانندگان و کاهش حادثه‌آفرینی آنها می‌شود.

* ۹.۵ میلیون مورتورسیکلت فاقد بیمه‌نامه

قائم مقام بیمه مرکزی اشاره به جزییات اجرای طرح راننده محورشدن بیمه شخص‌ثالث در سال ۹۹، افزود: اکنون حدود ۸۵ درصد وسایل نقلیه موتوری (به جز موتورسیکلت) بیمه شخص‌ثالث را خریداری می‌کنند.

خسروشاهی افزود: اما در بخش موتورسیکلت، پوشش آن پایین است به طوری که از ۱۱ میلیون موتورسیکلت فعال در کشور حدود ۱.۵ میلیون دارای بیمه‌نامه شخص‌ثالث هستند.وی با اشاره به پیامدهای عدم پوشش بیمه شخص‌ثالث، اضافه کرد: رانندگانی که دارای بیمه شخص‌ثالث نیستند، به جزو پرداخت خسارت، باید دو برابر حق بیمه شخص‌ثالث، جریمه پرداخت کنند.

* راننده محورشدن بیمه شخص‌ثالث در سال ۹۹

قائم مقام بیمه مرکزی درباره زمان اجرای طرح راننده محورشدن بیمه شخص‌ثالث، اظهار داشت: بعید است که این طرح از ابتدای سال ۹۹ اجرایی شود اما تلاش می کنیم که این طرح در  سال ۹۹ عملیاتی شود.وی با اشاره به تفاوت های طرح راننده محورشدن بیمه شخص‌ثالث با شیوه کنونی صدور این نوع بیمه‌نامه، گفت: اکنون برای تعیین حق بیمه تنها بررسی می‌شود که آیا راننده، خسارت داشته است یا نه؟ و اینکه مثلا خودرو چند سیلندر است.خسروشاهی افزود: اما در طرح راننده محور شدن بیمه شخص‌ثالث، ویژگی‌های راننده در مرکز توجه قرار می‌گیرد که مهم‌ترین آنها رفتار رانندگی فرد متقاضی است.وی اضافه کرد: رفتار رانندگی افراد در بانک اطلاعاتی نیروی انتظامی، ثبت شده است که باید آنها را اخذ و مدل‌سازی کرد.قائم مقام بیمه مرکزی با بیان اینکه برای اخذ این اطلاعات از نیروی انتظامی نیاز به هماهنگی بین دستگاهی و هماهنگ کردن سامانه ها وجود دارد، ادامه داد: با مدل‌سازی می‌توان نمره ریسک را برای رانندگان صادر و بر اساس آن اقدام به تعیین مبلغ حق بیمه کرد.وی با بیان اینکه ضریب خسارت بیمه شخص‌ثالث اکنون حدود ۱۱۴ درصد است، گفت: با اجرای این طرح ضریب خسارت این بخش کاهش خواهد یافت.خسروشاهی با اشاره به ضریب خسارت ۵۰ تا ۷۰ درصدی بیمه شخص‌ثالث در سایر کشور ها، افزود: هدف اصلی از راننده محور کردن بیمه شخص‌ثالث، کاهش حوادث رانندگی است.وی اضافه کرد: حدود ۱۷ هزار کشته و ۳۶۰ هزار مجروح ناشی از حوادث رانندگی درسال ۹۷ بوده است که تلاش می‌شود از طریق طرح راننده محور کردن بیمه شخص‌ثالث، میزان آن را کاهش دهیم.قائم مقام بیمه مرکزی خاطر نشان کرد: با اجرای این طرح، افراد پر ریسک به دلیل افزایش حق بیمه به سوی اصلاح رفتار رانندگی خود حرکت می کنند که کاهش حوادث را به دنبال خواهد داشت.

* کاهش حق بیمه رانندگان کم‌خطر

پیش از این نیز رییس کل بیمه مرکزی نیز به ایرنا در این باره گفته بود: عامل حدود ۷۵ درصد تصادفات، اشتباهات و عملکرد انسانی است که با راننده محور کردن صدور بیمه‌نامه، تلاش می‌شود این اشتباهات، اصلاح شود.وی با بیان اینکه باید تلاش شود که رانندگان ناچار به رعایت بیشتر قوانین شده و در نتیجه آمار تصادفات کاهش یابد، افزود: در زمان صدور بیمه‌های جدید به عواملی مانند سن راننده، مدت زمان اخذ گواهینامه، سابقه تصادفات و … توجه شده و حق بیمه بر اساس این عوامل تعیین و اخذ خواهد شد.وی گفت: بر اساس این طرح، حق بیمه راننده‌های پرخطر افزایش می‌یابد، اما در مقابل، راننده‌های کم‌خطر از معافیت‌ها و تخفیفات بیمه‌ای برخوردار خواهند شد.